Hoe kom je het snelst van blaren af?

Na het openmaken van een gesloten blaar moet je de huid goed desinfecteren. Plak de blaar daarom goed af met een gaasje, wanneer je deze hebt open laten prikken. Een gesloten blaar geneest meestal vanzelf binnen 7 dagen.

Waarom prikt een blaar?

Is de blaar al opengegaan of moet je nog een flink stuk wandelen, dan is het mogelijk om de blaar door te prikken. Dit geeft verlichting en gaat zwelling van de blaar tegen. Als je de blaar door wilt prikken, doe dit dan in alle gevallen met een steriele naald.

Wat moet je doen als je een blaar hebt?

Maak de blaar en omgeving schoon met stromend water of ontsmettingsmiddel. Gebruik een steriele blaarprikker (bloedlancet) of een naald (uit de naaidoos) die ontsmet is met ontsmettingsalcohol. Prik de huid op twee plaatsen door aan de basis van de blaar. Druk met een gaasje de blaar voorzichtig leeg.

Hoe lang duurt het voordat een bloedblaar weg gaat?

Als u een bloedblaar eenmaal doorprikt zal het bloed eruit beginnen te stromen. Het is erg lastig om dit bloeden vervolgens te stoppen en de plek is erg vatbaar voor infecties. Wat u wel kunt doen is de plek het beste met rust te laten, want het geneest meestal vanzelf. De plek wordt na enkele dagen vanzelf kleiner.

Is het goed om een blaar door te prikken?

Over het algemeen moet je de blaar niet verder doorprikken. Maar in sommige gevallen kun je de open blaar wel doorprikken, bijvoorbeeld wanneer de wond kans loopt op een infectie. Zorg er in dit geval voor dat je de huid ontsmet voor en na het doorprikken met een speciaal ontsmettingsmiddel voor de huid.

Wat doet een Blarenpleister?

Zo’n pleister vormt als het ware een tweede huid. Het zorgt ervoor dat de druk op de blaar verminderd wordt. Mocht de blaar onder de pleister opengaan, dan neemt de pleister het vocht op.

Kun je doorlopen met blaren?

Heb je te veel last van de blaar om nog te kunen lopen (bijvoorbeeld door de dikte van de blaar), prik deze dan door. Gebruik hiervoor een steriele blarenprikker. Deze zijn verkrijgbaar bij de drogist. Druk het vocht voorzichtig uit de blaar en plak deze af met een steriel gaasje.

Wat voor vocht zit er in een blaar?

Blaren ontstaan door continue en intensieve frictie waarmee de huid van de voet te maken krijgt, zoals wrijving tussen huid en schoen. Dit leidt tot de vorming van een klein zakje tussen de huid en het onderliggende weefsel wat zich snel vult met vloeistof, waardoor een blaar ontstaat.