Kuidas valmistada kanafilee?

Valmistamine. Soovitav on võtta kanafilee enne valmistamist vähemalt pool tundi varem külmikust välja ja lasta minna toatemperatuurile. Pese kanafileed külma veega puhtaks ja kuivata. Seejärel lõika mõlemad fileed pooleks ning fileeri omakorda veel 2 – 3 õhemaks viiluks.

Kui kaua praadida kanafileed?

Kanafileed on mõlemalt poolt vaja praadida umbes 6-7 minutit. Kui praete liiga kaua, siis need lähevad puiseks ja kuivavad ära. Mida kauem on fileetükid maitseainetega marineerinud, seda lühem on nende praadimise aeg. Kuumus peab olema piisav ja praadida tuleb kiirest ning kohe kui fileed on valmis võtta need pannilt ära.

Kuidas jahvatada kanafilee soola?

Kui kanafilee on juba õrnsoolatud, siis ära soola ise pane. Jahvata peale musta pipart (kergelt), vajadusel jahvata natuke meresoola. Kasutan roosat jämedat soola ja jahvatan seda söögile peale. Raputa peale paprikat nii palju, et kanafilee tükid on üleni paprikaga kaetud.

Kuidas valmistada kana?

Seejärjel keera kana ringi ja vala kana selja pealt üle ülejäänud oliiviõliga. Jahvata kana selja peale samuti soola ja mutsa pipart. Pane kana eelsoojendatud ahju küpsema ja küpseta 200C juures umbes 60 min. Kas kana on valmis, proovi eelnevalt nii, et torkad terava noa kanale kintsu sisse.