Hoeveel ministers telt de Duitse gemeenschap?

De uitvoerende macht wordt uitgeoefend door de regering van de Duitstalige Gemeenschap. Die bestaat uit één minister-president en drie ministers. Zowel het parlement als het ministerie van de Duitstalige Gemeenschap beschikken over een eigen voorlichtingsdienst en een officiële website.

Wie voerde de benaming Minister-President in?

Noorwegen. In Noorwegen werd Vidkun Quisling, die tijdens de bezetting in de Tweede Wereldoorlog hoofd van de door de nazi’s gecontroleerde regering was, ook wel de Minister-President genoemd.

Welke partijen zitten in de Duitse gemeenschapsregering?

Parlement van de Duitstalige Gemeenschap

Parlement van de Duitstalige Gemeenschap Duits: Parlament der Deutschsprachigen Gemeinschaft
Wetgevend orgaan van de Duitstalige Gemeenschap van België
Partijen Meerderheid (13) ​ ProDG (6) ​ SP (4) ​ PFF (3) Oppositie (12) ​ CSP (6) ​ Ecolo (3) ​ Vivant (3)
Portaal Politiek

Hoeveel Belgen zijn Duitstalige?

De Duitstalige Gemeenschap van België of ‘die Deutschsprachige Gemeinschaft Belgiens’ is bevoegd voor gemeenschapsmateries zoals onderwijs, cultuur en welzijn. In België wonen 80.000 Duitstaligen in de provincie Luik, meer bepaald in de kantons Malmedy, Eupen en Sankt-Vith.

Hoeveel Duitstaligen?

Op 1 januari 2015 had het gebied in totaal 76.328 inwoners, waaronder naar schatting 95% Duitstaligen, 4% Franstaligen en 1% overig. De grootste bevolkingsminderheid in het Duitse taalgebied zijn dus de Franstalige Belgen.

Wie is de huidige minister-president van de Vlaamse regering?

Deze functie bestaat sinds 1981. De ambtswoning van de Vlaamse minister-president en het kabinet van de Vlaamse regering bevinden zich op het Martelaarsplein in Brussel. De huidige Vlaamse minister-president is Jan Jambon (N-VA). Hij legde op 2 oktober 2019 de eed af.

Wie zijn de verschillende minister presidenten?

Voorzitters/ Ministers-presidenten van Vlaanderen

Nr. Naam Einde mandaat
6 Kris Peeters (1962) 25 juli 2014
7 Geert Bourgeois (1951) 2 juli 2019
8 Liesbeth Homans (1973) 2 oktober 2019
9 Jan Jambon (1960) heden

Hoe noemt een minister-president in Duitsland?

bondskanselier = Minister-president in Duitsland en Oostenrijk. In Duitsland wordt de bondskanselier op voordracht van de president door een meerderheid van de Bundestag gekozen. Adenauer, Konrad = De eerste bondskanselier van West-Duitsland: Konrad Adenauer.

Waar komt de Duitse gemeenschapsregering bijeen?

De regering van de Duitstalige Gemeenschap, vroeger bekend als de executieve van de Duitstalige Gemeenschap, is het uitvoerend bestuur van de Duitstalige Gemeenschap in België in het oosten van de provincie Luik. De zetel van de Duitstalige Gemeenschapsregering is in het Haus Grand Ry in Eupen.

Hoeveel mensen wonen er in de Oostkantons?

Er wordt ook voornamelijk Frans gesproken, maar er zijn taalfaciliteiten voor de Duitstaligen. De Oostkantons tellen goed 77.000 inwoners, vergelijkbaar met Vlaamse steden als pakweg Kortrijk en Aalst, maar dan wel gespreid over een veel grotere oppervlakte.

Hoeveel Duitsers zijn er in Belgie?

De gemeenschap omvat negen gemeenten en telt 77.949 inwoners (2020). Zowel het parlement als de regering van de Duitstalige Gemeenschap zijn gevestigd in Eupen, de grootste gemeente van de Oostkantons.