Wat hield de Brezjnev doctrine in?

Deze doctrine kwam op het volgende neer: Wanneer krachten die vijandig zijn aan het socialisme een socialistisch land naar het kapitalisme willen brengen, wordt het niet alleen een probleem voor het betrokken land, maar van alle socialistische landen, oftewel broederlijke solidariteit is belangrijker dan nationale …

Wat is Pinksteren Bijbel?

uitstorting van de Heilige Geest, of het begin van de kerk. vijftig dagen na Pasen. Pinksteren (Koinè: Πεντηκοστή, Pentèkostè, “de vijftigste [dag]”) of Sinksen is een christelijke feestdag, waarmee de uitstorting van de Heilige Geest wordt herdacht.

Wat hield de domino theorie in?

In 1954 kwam de Amerikaanse president met de dominotheorie, wat de basis van het buitenlandse politieke beleid werd. Deze theorie hield in dat als één Aziatisch land communistisch werd, buurlanden ook communistisch zouden worden. De dominotheorie onderstreepte dan ook het belang van containment.

Waarom liet Gorbatsjov de Brezjnev doctrine los?

Bij zijn beleid hoorde ook het loslaten van de Brezjnev-doctrine, wat gebeurde in 1988. De Sovjet-Unie zou dus niet meer gaan ingrijpen in landen die de communistische koers wilden loslaten. Toen bleek hoe noodzakelijk de Brezjnev-doctrine was geweest om het communistische Oostblok bij elkaar te houden.

Waar staat het verhaal van Pinksteren?

Ieder jaar is het 49 dagen na Pasen Pinksteren. Met Pinksteren wordt binnen het Christendom gevierd dat de Heilige Geest neerdaalde op Aarde. Na de kruisiging van Jezus Christus op Goede Vrijdag stond hij volgens de Bijbel na drie dagen op uit de dood.