Hoe doe je een HDMI-kabel aan op je tv?

Als je werkt met een laptop zonder HDMI of andere video-uitgang, dan kun je een USB-naar-HDMI-adapter aanschaffen. Mogelijk moet je extra software installeren op je pc. Sluit het andere uiteinde van de kabel aan op de tv. Zoek een vrije HDMI-poort op je tv en sluit het andere uiteinde van de kabel hierop aan.

Wat is het uiteinde van de HDMI-kabel op de pc?

Sluit het ene uiteinde van de HDMI-kabel aan op de pc. De HDMI-poort zit meestal achter de CPU als je een desktopcomputer hebt, of aan de zijkant van een toetsenbord op een laptop. Sommige pc’s hebben een gewone HDMI-poort, terwijl andere een HDMI mini- of MiniDisplay-poort hebben.

Welke computer heeft een HDMI-poort?

Niet alle computers hebben een HDMI-poort. Sommige oudere computers hebben een VGA-poort of DVI-poort. Je kunt deze aansluiten op de HDMI-poort van een tv met behulp van een adapter en een aparte audiokabel. Als je werkt met een laptop zonder HDMI of andere video-uitgang, dan kun je een USB-naar-HDMI-adapter aanschaffen.

Hoe aansluiten pc’s op een tv?

Deel 1 van 2: De pc aansluiten op een tv. Sluit het ene uiteinde van de HDMI-kabel aan op de pc. De HDMI-poort zit meestal achter de CPU als je een desktopcomputer hebt, of aan de zijkant van een toetsenbord op een laptop. Sommige pc’s hebben een gewone HDMI-poort, terwijl andere een HDMI mini- of MiniDisplay-poort hebben.